NEWS
Eurovision 2016:Απόψε ο Ά ημιτελικός!
Ο Ά ημιτελικός της Eurovision και η συμμετοχή της Ελλάδας.
Απόψε το βράδυ στις 22:00 Ελλάδα, Κύπρος, Ρωσία, Άγιος Μαρίνος και άλλες 14 χώρες συνδέονται επί σκηνής του Ericsson Globe με στόχο την πρόκριση τους στον τελικό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο. 
Η μάχη θα είναι δύσκολη. Ο πρώτος ημιτελικός θεωρείται απρόβλεπτος γιατί είναι γεμάτος με συμμετοχές που κάτι έχουν και κάτι τους λείπει. Το μεγάλο φαβορί παραμένει η Ρωσία με το Sergey Lazarev και τη δημιουργία του Δημήτρη Κοντόπουλου «You are the only one”. O Sergey είναι έμπειρος  ερμηνευτής και συζητιέται εδώ και χρόνια για την εκπροσώπηση της χώρας του. Παρά τα ανάμικτα σχόλια για το show και τα εφέ που θα χρησιμοποιηθούν επί σκηνής, το team της χώρας δείχνει προετοιμασμένο για το βραβείο και μόνο. Να υπενθυμίσουμε ότι το στήσιμο της συμμετοχής ανήκει στο Φωκά Ευαγγελινό που υπέγραψε και το πρώτο βραβείο της Ρωσίας, το «Believe» με ερμηνευτή το Dima Bilan.
Ελληνική υπογραφή φέρει και η φετινή συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου. Ανάμεσα στις πολυάριθμες επιτυχίες που έχει υπογράψει κατά καιρούς ο Νεκτάριος Τυράκης είναι το γνωστό σε όλους «Total disguise», ντουέτο από το 2004 που ερμήνευσαν ο Serhat με τη Victor Lazlo. Δώδεκα χρόνια μετά, Serhat και Τυράκης ενώνουν τις δυνάμεις τους στο «I didn’t know» και ευχόμαστε καλη επιτυχία,με πρόκριση έκπληξη στον τελικό.
Η Κύπρος προτίμησε για φέτος να απευθυνθεί στο δημιουργό του «Euphoria», ονομάζεται G:Son και αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στο κομμάτι της σύνθεσης αφού δικά του τραγούδια έχουν εκπροπήσει χώρες όπως Γεωργία, Ισπανία, Νορβηγία και βέβαια Σουηδία. Το «Alter Ego» με τους Minus One παρουσίασε μία μικρή κάμψη στα στοιχήματα αλλά παίζεται με απόδοση 1/6 να προκριθεί.
Η Ελλάδα συνεχίζει και φέτος το σερί των προτάσεων με τραγούδι τρίγλωσο (ελληνικά,αγγλικά και ποντιακά). Οι Argo και η χορογράφος Μαρία Λιραράκη έδεσαν επί σκηνής τη λύρα και το rap με μία σύγχρονη χορογραφία της πορείας του πρόσφυγα που ταξιδεύει αναζητώντας τη δική του «Utopian Land». Οι πρόβες της ελληνικής συμμετοχής πήγαν πολύ καλά,τα σχόλια και οι κριτικές των ξένων site μας δίνουν μία θέση στον τελικό.
Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι στους τελευταίους διαγωνισμούς είδαμε στην πρώτη πεντάδα συμμετοχές με ήχο εμπορικό, αυτόν τουλάχιστον που αγαπούν τα ραδιόφωνα. Η πρόκρισή μας δεν έχει να κάνει με τη δυναμική μας ως χώρα αλλά με τη γενική μεταστροφή του διαγωνισμού σε πιο mainstream.
Η Ελλάδα δεν έχει αποκλειστεί ποτέ,είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που το έχουν καταφέρει αυτό.  Ευχόμαστε ολόψυχα ο ήχος και η πρόταση του ελληνικού τραγουδιού να κρύβονται σε ένα από τους δέκα «φακέλους» που θα ανοίξουν στο τέλος της βραδιάς. 
Μερικά δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να ταρακουνήσουn τον πλανήτη.
Η Lana Del Rey έκανε την πρεμιέρα του video για το νέο της κομμάτι “LOVE” σήμερα.
Comments