NEWS
Northmen: A Viking Saga
Η Επέλαση των Βίκινγκς
Γυρισμένη εξολοκλήρου σε ένα φυσικό τοπίο αξιοσημείωτης ομορφιάς, η πρωτοφανής κινηματογραφική επέλαση προσφέρει την πιο σκληροπυρηνική κινηματογραφική ματιά σε μια ανθρώπινη μάχη χωρίς προηγούμενο.
 
Κατά τον 9ο μ.Χ. αιώνα, μια ομάδα Βίκινγκς, καθότι βίαια εκδιωγμένοι από τη γη τους, επιλέγουν να αναζητήσουν την τύχη τους σε νέα μέρη, καταφεύγοντας προς τη Βρετανία. Υπό τις διαταγές του αρχηγού τους, Άσμπιορν (Τομ Χόπερ), βάζουν πλώρη για να λεηλατήσουν τα αποθέματα χρυσού της Μονής Λίντισφαρν στη ΒΑ Αγγλία, προκειμένου να καταφέρουν να αγοράσουν ξανά την ελευθερία τους. Μια άγρια καταιγίδα, όμως, θα βγάλει την αποστολή εκτός πορείας, ενώ θα τσακίσει το ιστιοφόρο πολεμικό τους πλοίο στους πρόποδες ενός απειλητικού και απόκρημνου βράχου. Με ελάχιστους επιζώντες, πλέον, η ομάδα των Βίκινγκς βρίσκεται καθηλωμένη στο Άλμπα της Σκωτίας – μια περιοχή αφιλόξενη για τους Βίκινγκς και ξακουστή για τη στρατιωτική της αντοχή στις επιθέσεις ξένων. Απ’ όλους, τους επίδοξους διαγουμιστές, μόνο ο Μπγιορν (Τζέιμς Νόρτον), ο οποίος έχει βρεθεί ξανά σε αυτή την περιοχή στο παρελθόν, δείχνει να γνωρίζει για το περίφημο μένος των ντόπιων απέναντι σε κάθε είδους εχθρικές εισβολές. 
 
Ο Άσμπιορν παίρνει μαζί του ένα τμήμα της αποστολής και αποφασίζουν να κατευθυνθούν προς έναν οικισμό των Βίκινγκς που ικάζεται ότι βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα της Βρετανίας. Στο δρόμο όμως θα δεχτούν επίθεση από μια ομάδα Σκοτσέζων στρατιωτών. Δίχως δεύτερη σκέψη, οι Βόρειοι αποφασίζουν να ανταποδώσουν απάγοντας της Λέιντι Ίντζιαν (Τσάρλι Μέρφι), κόρη του Βασιλιά Ντουνκάιντ (Ντάνι Κέι), καθώς εκείνη οδεύει να συναντήσει τον αρραβωνιαστικό της. Για να την απελευθερώσουν θα ζητήσουν λύτρα, όμως ο Βασιλιάς της Σκωτίας, αντί αυτού, αποφασίζει να στείλει ξωπίσω τους το περιβόητο «Wolf Pack» - έναν άγριο μισθοφορικό στρατό που προέρχεται από τα Καρπάθια όρη και καθοδηγείται από τον αδίστακτο Χιορ (Εντ Σκράιν) και τον αδερφό του, Μποβάρ (Ανατόλ Τάουμπμαν).
 
Ο Μπγιορν στο μεταξύ τραυματίζεται βαριά στη μάχη, καθυστερώντας περαιτέρω το ταξίδι των Βίκινγκς. Στην αναζήτησή τους για κάποιον θεραπευτή, η ομάδα θα πέσει πάνω στον μυστηριώδη Μοναχό Κόναλ (Ράιαν Κουάντεν). Ευλαβής, θρησκευόμενος και ερμητικός, ο Κόναλ γοητεύει τους πάντες από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλά ένας πιστός βοηθός αλλά και ένας εξωπραγματικά ικανός πολεμιστής. Αν και αρχικά θα ενταχθεί στην ομάδα τους ως σύμμαχος, στην πορεία θα συνειδητοποιήσει ότι οι Βίκινγκς δεν αποτελούν ορκισμένη αδελφότητα: Οι ηγετικές τακτικές του Άσμπιορν είναι αμφιλεγόμενες - σε αντίθεση με τον πατέρα του, ο οποίος έπεσε ηρωικά σε μια μάχη λίγο καιρό πριν, αυτός προτιμά να λύνει τις υποθέσεις του με πλάγιες μεθόδους και διπλωματία, παρά με το σπαθί του. 
 
Ο Άσμπιορν βρίσκει προστασία και πατρική καθοδήγηση υπό τον σκληροτράχηλο αλλά καλόκαρδο Γκούναρ (Ντάρελ Ντ’Σίλβα), ο οποίος είχε υπηρετήσει στο παρελθόν υπό τις διαταγές του πατέρα του. Ο τοξότης Θόραλντ (Κεν Ντούκεν) και ο άπειρος Βίκινγκ Γκριμ (Μαρκ Στρέπαν) τάσσονται επίσης στο πλευρό του Άσμπιορν. Απέναντί τους έχουν τον Γιόραντ (Λεο Γκρέγκορι), ο οποίος πριν συνταχθεί με τον πατέρα του Άμπιορν ήταν σωματοφύλακας του Βασιλιά, ενώ ουδέτερη στάση και διστακτική αντιμετώπιση απέναντι στον νέο ηγέτη, διατηρούν ο νεόκοπος Χάρντορ (Ρίτσαρντ Λόθιαρ) και ο έμπειρος Βάλι (Γιόαν Χεγκ – τραγουδιστής του διάσημου Χέβι Μέταλ συγκροτήματος Amon Amarth).
 
Η οδύσσεια των κυνηγημένων Βορείων συνεχίζεται αλλά η προσέγγιση του οχυρού της σωτηρίας δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση, μιας και ο Βασιλιάς Ντουνκάιντ έχει εγκαταστήσει παντού πύργους παρακολούθησης. Έτσι οι Βίκινγκς αναγκάζονται να ακολουθήσουν το  πλημμυρισμένο «μονοπάτι του φιδιού», έχοντας ζεστή την ανάσα των αδίστακτων Wolf Pack στην πλάτη τους. Οι Βίκινγκς θα πρέπει τώρα να δώσουν την πιο σκληρή και άγρια μάχη της ζωής τους, προκειμένου να καταφέρουν να ξεφύγουν και να φτάσουν και να ξεκινήσουν την αναζήτησή τους προς νέες πολιτείες. Θα καταφέρουν όμως να ανταπεξέλθουν στις βίαιες πολεμικές συνθήκες και τις απρόβλεπτες φυσικές καταστροφές;

4 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους 

Ένα διαφορετικό love story σε μία εποχή που όλα αλλάζουν... η πρώτη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, στους κινηματογράφους από τις 29 Νοεμβρ...
22άχρονος νεκρός από σφαίρες αστυνομικού... Η αληθινή ιστορία του Όσκαρ που έκανε το γύρο του κόσμου ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και εκτετα...
Comments